Jeg er hybermobil – hvad kan jeg gøre?

Gener ved hypermobilitet forbedres betragteligt, når led, sener og muskler varmes op. Mange med hypermobilitet oplever, at sommersolen har en gavnlig effekt på smerter i de ømme led. Populært kan man sige, at opholder man sig i solens varme, så får man varmen indefra – og det skyldes de infrarød varmestråler, der kommer fra solen. Og hvad gør man så, når solen ikke skinner – og man ikke kan ligge og nyde solens gennemvarmende stråler? Et forslag er, at man begynder at interessere sig for infrarød saunatæpper. De findes overalt på markedet i Danmark og bliver handlet lystigt til meget varierende priser og bestemt også varierende kvaliteter. Nogle af de absolut bedste på markedet i dag er infrarød saunatæpper fra ScanRix® – og de kan købes på Helsehylden, der har solgt dem igennem mange år. Se udvalget hér https://helsehylden.dk/shop/category/scanrix-infrarode-saunataepper.html

At ligge i et infrarød saunatæppe er en skøn varmeoplevelse og hjælper rigtig mange, der har smerter i led, muskler og resten af bevægeapparatet. Varme har også en afstressende effekt og ligger man i et infrarød saunatæppe, så får man både varmen indefra og en meget afstressende oplevelse. Mange personer med hypermobilitet – eller personer, der har gigt, fibromyalgi, ledsmerter, muskelsmerter, fordøjelsesproblemer, stress, kolde fødder (som følge af dårlig blodgennemstrømning) og mange andre lidelser, oplever en klar forbedring allerede efter 2-3 behandlinger i et infrarød saunatæppe. Den infrarød varme sætter gang i blodcirkulationen og får cellerne i kroppen til at forny sig hurtigere. Især personer med hypermobilitet oplever at de overstrakte led, som skyldes for stramme og ufleksible muskler og sener, får en lindring af leddene og eventuelle væskeophobninger og betændelsestilstande minimeres. Mange oplever også at få en pænere hud ved regelmæssigt brug af det infrarød saunatæppe, da der dels svedes en masse affaldsstoffer ud af kroppen og dels fordi de infrarød varmestråler har en regenererende effekt på huden. Akkurat som at opholde sig i solen – hvor man med et infrarød saunatæppe slipper for solens (skadelige) UV lys og kun får de gavnlige infrarød varmestråler. Derfor kan man med rigtig god samvittighed kan opholde sig i det infrarød saunatæppe flere gange om ugen.

Hvad er infrarød varme?

Solens stråler består af infrarød varmestråler og UV stråler. Begge dele er usynlige, men ganske effektive, når det kommer til opvarmning af vores klode. Infrarød varmestråler er helt fantastiske til at opvarme hele kroppen og skal ikke sammenlignes med solens UV stråler, som vi mennesker kun tåler i begrænset mængde.

Hvordan bruger man et infrarød saunatæppe bedst?

Det er ganske nemt at bruge sådan et infrarød saunatæppe. Tæppet foldes ud på et plant underlag – f.eks. sengen, gulvet eller sofaen. Kontrolboksen indstilles til den temperatur du foretrækker – f.eks. 50°C – de fleste infrarød saunatæpper har 3 zoner og kan indstilles individuelt. Nogle foretrækker meget varme ved fødderne og mindre ved overkroppen – andre foretrækker lige meget varme overalt. Derfor – køb altid et tæppe med 3 zoner, så du kan indstille temperaturen individuelt. Når du har indstillet temperaturen, så indstiller du tid. Sæt tiden på f.eks. 45 minutter og tryk derefter start. Læg dig og nyd det. Du vil opleve en helt fantastisk varme, der kommer indefra – akkurat som har du ligget og nydt solens stråler en varm sommerdag. Husk at drikke rigeligt vand – både før og efter behandling, da kroppen starter en udrensning som følge af den infrarød varme. God fornøjelse!